Descobreix

Museus

Casa-Museu Pinazo

Valencia
Godella

La Casa Museu Pinazo, situada al municipi de Godella, comprén obres del pintor Ignacio Pinazo (1849 - 1916) i dels seus fills, el pintor José Pinazo Martínez (1879 - 1933), i l'escultor Ignacio Pinazo Martínez (1883 - 1970).

El conjunt de col·leccions de pintura, escultura i dibuix de la Casa Museu constituïxen un fons imprescindible per a conéixer de prop la producció artística i la forma de vida de la família Pinazo. La conservació dels documents personals, els quadres, les escultures, les eines, el mobiliari, els llibres i altres objectes de l'època constituïxen un valor afegit.

La Casa Museu es correspon tipològicament amb els habitatges rurals de la comarca. Consta d'una sola planta vertebrada per una sala corredor central, l'antic pas per a carros perpendicular a la calçada i, en els cantons, s’hi troben les quatre habitacions.

D'altra banda, l'espai destinat al corral va ser transformat en un xicotet jardí, i la zona que habitualment s'utilitzava per a quadra va ser ocupat pel seu taller. Estos dos elements van ser vitals per a Pinazo, ja que este entorn era idoni per al repòs, la treva a la feina o la meditació a la qual tan procliu era.

La Casa Museu alberga una nodrida col·lecció de dibuixos, apunts, cartes, escrits, publicacions periòdiques i llibres que obliguen historiadors i estudiosos a pelegrinar a Godella a la recerca d'una documentació que únicament es pot consultar allà.

De l'artista Ignacio Pinazo se’n poden trobar olis, dibuixos, aquarel·les, un recull fotogràfic i un fons documental, com ara apunts, cartes, escrits, publicacions periòdiques de l'artista, etc. Pel que fa a José Pinazo Martínez, a la Casa Museu només hi ha una reduïda col·lecció d'olis. Finalment, de l'escultor Ignacio Pinazo Martínez se’n poden trobar escultures de bronze i fusta, dibuixos, treballs teòrics, una col·lecció fotogràfica, un fons documental de l'artista i, també, es conserven olis xicotets, fets conjuntament durant la seua època d'aprenentatge.

Casa - Museo Pinazo

Obri la ubicació
Telèfon
625 73 86 16 (concertar visita)
Adreça

Carrer Pintor Pinazo nº 31, CP:46110 Godella (València)