Descobreix

Llocs interés

Casa-taller José Luis March

Valencia
València

La casa taller de José Luis March, al barri del Carme, en ple centre històric de València, se situa a l'entorn de la muralla àrab del segle XI.

En este taller, on han treballat diverses generacions de la família March, encara romanen els locals d'una fàbrica de seda de tradició familiar. Este entorn té el seu origen en els primers assentaments artesans d'època musulmana motivat per l'aprofitament hidràulic de les aigües de la séquia que discorria al costat del taller.

És l'únic taller de la ciutat que s'ha mantingut, en la seua essència, totes les característiques d'un obrador de tradició artesanal familiar i gremial, convertint-se així en un espai idoni on il·lustrar i documentar un prolongat període de la història i cultura popular que precedix als canvis socials i econòmics que va provocar la industrialització. Orfebreria, talla, esmalts... es van treballar en este, deixant un llegat etnològic importantíssim.

La casa taller disposa de moltíssima maquinària, estris, instrumental i eines. A més, la branca femenina de la família March es va especialitzar en els brocats en seda, brodats amb fil de plata i or de tradició bizantina requerits per la cúria eclesiàstica en esta època.

Al taller s’hi conserva un xicotet teler Jacquard i diversos estris propis d'este art com a mostres de rastres i la maquinària necessària per a treballar els metalls dels brodats i teixits (brocatells i tissús), a més de mostres de teixits conservats per la família que poden documentar la forma en què s'elaborava el teixit de seda.

Entre totes les activitats que des de fa anys es realitzen al taller es troben, entre d'altres, exposicions temporals de joieria, esmalts, ceràmica, etc. També realitzen cursos de ceràmica per a nens.

D'altra banda, col·laboren amb l'Escola Superior d'Art i Disseny de València, Intramurs i Ciutat Vella Obert,a i també amb el Màster de Protecció del Patrimoni Cultural de la Facultat de Geografia i Història en l'assessorament de treballs d'investigació sobre temes relacionats amb les arts aplicades, els oficis artístics i els gremis a València.

Casa-taller José Luis March

Obri la ubicació
Adreça

C/Mare Vella 19, Valencia

http://valenciarte.blogspot.com.es/