Descobreix

Esglésies i catedrals

L’Església Parroquial de Sant Joan Apòstol i Evangelista

Massamagrell

L’Església Parroquial de Sant Joan Apòstol i Evangelista és un temple catòlic dedicat a Sant Joan Evangelista, situat en la plaça de la Constitució de la població de Massamagrell a la província de València. El temple data del 1767, segle XVIII. L’edifici va ser declarat bé de rellevància local.

És un dels temples més amplis de la província. Per les seues dimensions i esveltesa se’l denomina “la Catedral de l’Horta”.

La façana és pròpia del període barroc i compta amb un medalló del “Martiri de Sant Joan en la tina” realitzat per Luís Domingo-Paneles de Soler Blasco i Juan Celda.

L’església, d’estil neoclàssic i decoració rococó, és espaiosa, claustral i compta amb un campanar quadrat reformat l’any 1990 i 5 campanes denominades: el Cimbolet, la Marina, la Valenciana, la Secana i la Saguntina. També té una torre barroca de planta quadrada i una altura de 42 metres i 114 escalons fins a la sala de campanes, la decoració de l’acabament és clàssica i les pilastres que hi ha a cada costat dels arcs semicirculars estan realitzades en estil dòric. El seu interior és d’estil neoclàssic amb tres naus i el creuer posseeix una gran lluminositat, gràcies als seus finestrals amplis i variats.

En el seu interior es conserva la pila baptismal on va ser batejat el venerable P. Luis Amigó i Ferrer.

Respecte a les pintures que decoren l’interior de l’església, en els carcanyols dels arcs es troben pintats els apòstols i els sants. Aquestes pintures van ser realitzades per En Juan Celda de la Visitación, rector de l’església des de 1980 fins a 1997 i fill de Massamagrell.

A més, l’església parroquial compta amb una iconografia pictòrica rica: en la cúpula sobre petxines es veuen representades les quatre parts del món.

Iglesia Parroquial de San Juan Apóstol y Evangelista

Obri la ubicació
Adreça

Carrer Juan Ramon Jimenez, 11, 46130 Massamagrell, València

Turismo Massamagrell

Ruta del Grial Massamagrell