Descobreix

Museus

Museu Taurí de València

Valencia
València

El Museu Taurí de València va ser fundat el 1929 amb fons procedents de la donació d'un aficionat taurí, Luis Moróder Peiró, i del picador de bous José Bayard Badila, dos col·leccionistes que durant anys van recollir un gran nombre de materials i objectes de la tauromàquia valenciana del segle XIX i de principi del segle XX.

Al llarg dels anys, el museu s'hi ha renovat diverses vegades i les seues col·leccions s'han anat completant convertint-se en un dels més antics i importants d'Espanya. A més, el Museu Taurí de València és un espai que difon el món de la tauromàquia i l'art del toreig.

El museu disposa d’una col·lecció permanent que mostra l'evolució de la tauromàquia valenciana des del segle XIX fins als nostres dies i, també, la història de la plaça de bous de València, el desenvolupament de l'espectacle del toreig i el paper dels seus principals protagonistes: el bou i el torero.

El museu pretén acostar al públic l'interessant valor patrimonial i taurí de la Plaça de Bous de València, tradicional espai de trobada i celebració social, i coliseu taurí dels valencians, on s'han escrit importants pàgines de la tauromàquia espanyola des de la seua inauguració en 1859.

L'exposició està organitzada en diverses temàtiques: l'evolució de la tauromàquia valenciana, el bou de lídia, la formació del torero, la litúrgia del toreig i la plaça de bous.

A més, dins de l'exposició es mostren peces d'indumentària taurina que s'emmarquen en la Ruta de la Seda i constituïxen exemples singulars d'esta tipologia.

El Museu disposa d'una biblioteca especialitzada i una sala audiovisual on es projecta el procés del toreig amb els seus tres terços.

Des del Museu Taurí es pot visitar la plaça de bous de València i fer un recorregut per cada un dels espais que la componen.

Museo Taurino

Obri la ubicació
Adreça

Pasaje Doctor Serra 10, 46004 València

http://www.museotaurinovalencia.es/es/museo