Descobreix

Museus

Casa i Museu del Pintor Martínez Beneyto

Massamagrell

L’artista Juan Bautista Martínez Beneyto va nàixer el 29 de maig de 1922 en la localitat valenciana de Massamagrell i va morir el 31 d’agost de 2013 a l’edat de 92 anys. Amb una trajectòria àmplia com a paisatgista i retratista, a més de professor en diferents instituts espanyols.

Va ingressar a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de València l’any 1934. En acabar la Guerra Civil va passar a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles en la mateixa ciutat. Al mes de juliol de 2009 va ser guardonat amb la distinció "Vila de Massamagrell" per la seua gran carrera en les arts plàstiques. Aquest mateix any va donar el seu estudi amb tota la documentació i les obres pictòriques que contenia al Consistori i que l’Ajuntament va rehabilitar per a convertir-lo en el Museu Municipal Martínez Beneyto, que va ser inaugurat al mes de desembre de 2010.

El museu es troba en una casa de dues plantes en les quals s’alberguen més d’un centenar d’obres pictòriques del pintor Martínez Beneyto. Com s’ha indicat anteriorment, va ser una donació que va realitzar el mateix autor a l’ajuntament, deixant al municipi tant el seu fons pictòric com l’edifici que alberga les seues obres.

En el museu de l’artista podem trobar diferents quadres entre els quals existeixen obres premiades a nivell nacional. Abunden pintures de paisatges: platges, praderies, mercats ambulants, cases típiques i retrats, entre d’altres.

Casa y Museo del Pintor Martínez Beneyto

Obri la ubicació
Adreça

C/ Rosari, 22, Massamagrell, Valencia 

Turismo Massamagrell