Descobreix

Events

Citric

Torreblanca

El Cítric és una iniciativa que sorgeix de l'Ajuntament de Torreblanca en un intent per crear una iniciativa cultural amb entitat pròpia. Així, s’ha desenvolupat una proposta amb una filosofia que reprén les bases de l’Street Art o Art de carrer, amb el grafit com a màxim exponent. Des de 2015, el certamen ompli els carrers de Torreblanca d'art i de color. Este esdeveniment promogut per la regidoria de Cultura, patrocinat per l'empresa Infertosa i amb la col·laboració de MIAU de Fanzara , fomenta el neomuralisme a través de la col·laboració d'artistes diferents del panorama nacional que, una vegada a Torreblanca, creen de manera conjunta.

Les obres de Cítric són el fruit de les col·laboracions d'artistes relacionats amb l'art urbà que, durant diversos dies, viuen i creen a Torreblanca. Este és un els principals al·licients del certamen ja que totes les obres són col·laboratives. Els artistes mesclen idees i estils per a crear un mural que agrupa les inquietuds de tots. El resultat d'estos dies de treball és un mural que canvia radicalment l'aspecte d'una paret blanca. Estes obres de carrer espectaculars tornen a les arrels del grafit, el treball en equip. Cítric inclou ja en el seu catàleg set intervencions diferents.

logo festival citric Torreblanca

Amb el pas del temps, són cada vegada més els veïns disposats a cedir els seus murs perquè passen a formar part del catàleg de Cítric. 

L'oferta cultural de Cítric se suma als atractius turístics de Torreblanca, dels quals destaca el Parc Natural del Prat i la platja de Torrenostra .

Adreça

 Plaza Mayor, 1

 12596 Torreblanca (Castellón)

  Tel.: 964 42 12 12

  torreblanca@touristinfo.net