Col•lecció de Ciències Naturals “El Carme”

Cabecera Camins de Dinosaures
Camins de dinosaures
Seguint les pejades dels nostres dinosaures

Descobreix

Museus

Col•lecció de Ciències Naturals “El Carme”

Onda

L’any 1952 es va crear un gabinet per a les classes de Ciències i de Física i Química, destinat als estudis superiors, a l’escola dels Pares Carmelites d’Onda. En 1957 es va duplicar l’extensió i es va obrir al públic. En 1962 es va parlar d’un avantprojecte per a "un nou Museu”, que allotjara els continguts que al llarg dels anys havien anat col·leccionant els Pares Carmelites i que es va ubicar als terrenys que els mateixos Pares Carmelites tenien annexos al Convent i a l’Esglèsia. A finals de 1963 van començar les obres i el nou Museu va començar a funcionar en 1965.

El Museu es troba en un edifici dividit en tres plantes i amb un gran espai comú al centre.

En la planta baixa podem trobar 32 vitrines amb la fauna del món, excepte les aus de dimensions menors, que es troben a la planta primera. En aquesta planta baixa trobem també la biblioteca i la sala d’exposicions temporals, l’aula de projeccions i una altra aula, amb capacitat per a seixanta persones, on es porten a terme xerrades, projeccions audiovisuals, audicions i classes específiques.

En la primera planta, junt a les aus de xicotet tamany, podem trobar altres seccions d’Osteologia, Anatomia, Malacologia (mol·luscos), Oologia (ous), Fitopatologia, Entomologia i Botànica.

La segona planta ens mostra un estudi de la matèria, la formació de l’univers, la terra, l’evolució fins a formar vida i l’evolució d’aquesta fins a hui en dia.

Açò és tot el que podem descobrir durant la nostra visita a la Col·lecció de Ciències Natural "El Carme": més de 2.000 espècies de mamífers, aus, peixos, rèptils, crustacis i batracis. També una secció d'invertebrats amb prop de 5.500 espècies, més de 1.500 plantes als herbaris, 3.500 minerals, més de 500 fòssils, i el mateix nombre a la secció de Malacologia. Mig centenar de peces anatòmiques i altres tantes a la secció d’Osteologia.


Telèfon: 964 60 07 30

resource email: info@museodelcarmen.com

Direcció:

Complejo Museo el Carmen, 1, 12200 Onda, Castellón
www.museodelcarmen.com/

Colección de Ciencias Naturales “El Carmen”

Obri la ubicació