Descobreix

Monestirs i convents

Convent Germanes Terciàries Caputxines

Massamagrell

La Congregació Religiosa Germanes Terciàries Caputxines es funda l’any 1885 a Montiel pel frare franciscà Luis Amigó i Ferrer, veí de Massamagrell, amb la finalitat, en la seua primera missió, d’assistir als malalts de l’epidèmia del còlera que assolava els pobles de Benaguasil i Massamagrell.

Més tard, aquest mateix any funda l’Asil de la Immaculada Concepció i de Sant Francesc d’Assís a Massamagrell amb l’objectiu d’atendre els xiquets que havien quedat orfes. L’asil es converteix en centre d’acolliment i així, l’any 1907, funden el Col·legi de la Sagrada Família. En principi, per a alimentar, vestir i educar a xiquetes que venien de contextos familiars desfavorits. En aquests moments el col·legi era una institució beneficodocent de caràcter privat la missió del qual era la d’acollir orfes i ocupar el seu temps en ensenyaments útils amb la intenció de la seua inserció social.

Actualment, el Col·legi Sagrada Família és un centre docent de titularitat privada. En els seus temps va ser únicament un col·legi de xiquetes, però en l’actualitat és mixt.

El 30 de novembre de 1916 es va beneir la primera pedra de l’església, l’obra va finalitzar el 18 de gener de 1919.

Dins del conjunt conventual destaquen quatre recintes: les habitacions museu, una capella on s’ofereix missa, una altra capella on està enterrat l’Honorable Pare Luis Amigó de Massamagrell, fundador de l’orde de les Germanes Terciàries Caputxines i la cripta de l’enterrament dels seus familiars.

L’església neogòtica, dedicada a la Sagrada Família, té una sola nau. En la zona posterior de l’església es troba el sepulcre del Pare Luís Amigó.

El museu i el recinte estan vinculats amb el relat turístic que connecta aquest lloc amb el Sant Calze com a objecte relíquia i el sagrament de l’eucaristia. A més, existeixen nexes històrics que uneixen la ruta amb aquest edifici i el seu fundador.

Convento Hermanas Terciarias Capuchinas

Obri la ubicació
Adreça

Plaza Jesús, 11, 46130 Massamagrell, Valencia

Turismo Massamagrell