Descobreix

Museus

FOCAM Foto-Casa Museu de la Fotografía

Requena

El Focam és un xicotet museu privat que alberga fotografies que daten des de la invenció de la fotografia fins als nostres dies

Foto Casa Museu de Requena (FOCAM) està situat al barri de la Vila de Requena, en una casa antiga i humil de planta xicoteta i cinc altures. S'hi han adaptat els espais expositius a les característiques de la casa, on es conta la història de la fotografia, des que es va inventar a França en 1839 fins a l'arribada de l'era digital, poc abans de principis d’este segle.

FOCAM. cámara Leica

Les exposicions estan dividides en 6 sales:

  • Sala A: Primers passos. S’hi presenten algunes de les primeres fotografies que té l'arxiu del museu, la fotografia estereoscòpica amb diverses càmeres i visors d'època, la primera fotografia no professional inventada per Kodak, la primera càmera Polaroid…
  • Sala B: El negatiu; de placa, de rotllo… fins a la mítica Leica i el negatiu de pas universal, que va suposar una revolució en la fabricació de càmeres.
  • Sala C: Fotografia d'estudi. Hi destaquen les llanternes màgiques, precursores de les transparències i diapositives, les càmeres de manxa de gran format, càmeres de format mitjà, i les imatges de l'arxiu del museu. A més d’això, hi podem trobar fotografies il·luminades i altres tipus de fotografies que van aparèixer més endavant.
  • Sala D: Fotografia per a tots: innombrables càmeres que es van fabricar a partir de la càmera de pas universal o negatiu de 35 mm.
  • Sala E: Exposició temporal. 
  • Sala F: Fototeca, hemeroteca, biblioteca, arxiu. 

Foto-Casa Museo de la Fotografía

Obri la ubicació
Adreça

http://www.focam.es/

Calle Piñuelo nº 9. (La villa de Requena) 46340 Requena Valencia
El primer sàbado de cada mes de 11,30 a 13,30 horas.
Entrada gratis
(Otros sàbados con cita concertada por correo electrónico desde el correo del museo o a santivivess@yahoo.es)

museo@focam.es