Descobreix

Llocs interés

L’Oratori dels Borja

Valencia
Canals

L’Oratori dels Borja, o també anomenat Església de la Torre, està situat a Canals, València. Es tracta d’una església construïda en estil gòtic primitiu, probablement al segle XIII. L’Oratori està ubicat enfront de la Torre dels Borja. Ha esta reformat en diverses ocasions des que es va construir. Als anys 80 es van realitzar tasques de rehabilitació, principalment a la teulada. També s’han efectuat cales i s’han descobert policromies.

L’obra més valuosa que es conserva a l’oratori és una taula medieval sobre el Judici Final atribuïda al desconegut “mestre de Borbotó”, el mecenes del qual va ser Roderic de Borja-Llansol i de Montcada, que data de principis de segle XVI. A més, l’Oratori contenia un escut amb les armes dels Borja que es va perdre després de la intervenció de 1878. Originalment, formava part del conjunt palatí dels Borja. Durant la Guerra Civil espanyola es va perdre el retaule major original. Es pensa que, en una de les taules d’aquest, es representava la Santa Creu, regal del Papa Calixt III, segons la tradició.

L’edifici està format per una única nau de planta rectangular, sense absis, capçalera plana, murs de pedra i morter amb contraforts, coberta a quatre aigües sustentada per dos arcs de diafragma recolzats en pilastres. El sostre era parcialment de fusta.

Oratorio de los Borgia

Obri la ubicació
Adreça

Calixto III, 31B, Canals