Descobreix

Museus

MACVAC - Museu d'Art Contemporani “Vicente Aguilera Cerni”

Vilafamés

El MACVAC de Vilafamés va ser inaugurat el 1972 pel seu fundador, el prestigiós crític d’art Vicente Aguilera Cerni. La institució museística es considera una de les primeres dedicades a l’art contemporani a Espanya, acull més de 500 obres d’art creades per artistes que són un referent de l’avantguarda artística, tant a escala nacional com internacional.

El MACVAC disposa d’un Centre Internacional de Documentació Artística (CIDA), els fons del qual estan formats per publicacions periòdiques, monografies, catàlegs, fotografies, manuscrits i altres materials, cedits o donats pels mateixos artistes, com ara el crític d’art Vicente Aguilera Cerni. El model de gestió del museu no contempla la compra de les obres, el que permet crear col·leccions dinàmiques que el converteixen en pioner d’un nou corrent cultural. A més, ofereix altres servicis com, per exemple, la tenda, on és possible adquirir obres gràfiques dels i de les artistes que s’hi representen, així com visites guiades, tallers didàctics i activitats per a famílies.

Les obres que presenta el MACVAC abasten els diferents corrents artístics des de la renovació artística valenciana dels anys vint i passant per l’obertura de l’art espanyol dels cinquanta: realisme social, informalisme, constructivisme, expressionisme i abstracció.

És el Museu d’Art Contemporani de major rellevància i promoció de la Comunitat Valenciana. Inclou iniciatives de promoció vinculades tant a iniciatives provincials (La Nau, Universitat de València) com internacionals (Museu de la Solidaritat Salvador Allende, Xile). Gràcies al contingut i a la particularitat del continent, es considera un espai únic.

Visitar el MACVAC és endinsar-se en el cor de Vilafamés , on es pot disfrutar d'altres activitats relacionades amb l'enoturisme o la gastronomia.

MACVAC - Museo de Arte Contemporáneo “Vicente Aguilera Cerni”

Obri la ubicació
Adreça

MACVAC
C. Diputació, 20
12192 Vilafamés
Castelló, Espanya

 

964 329 152

info@macvac.es