Descobreix

Monestirs i convents

Monestir de Sant Jeroni de Cotalba

Valencia
Alfauir

El Reial Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, situat al terme municipal d’Alfahuir (València), s’alça sobre el turó de Cotalba, en un entorn natural privilegiat i a uns huit quilòmetres de Gandia. És de propietat privada i està obert al públic des de l’any 2005, mitjançant acord amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Es tracta d’una de les construccions monàstiques més notables i millor conservades de la Comunitat Valenciana, fet que s’accentua per la diversitat estilística del conjunt que, arrencant d’una estructura gòtica medieval primitiva al segle XIV, es desenvolupa fonamentalment des del segle XVI al XVIII.

Aquest bell monument, que en el passat va pertànyer als Jeronis, està declarat Bé d’Interés Cultural des de 1994, la construcció data de 1388 i conté importants elements mudèjars, gòtics, barrocs i neoclàssics.

Els visitants poden admirar el pati d’entrada, amb la torre gòtica, pati dels tarongers, claustre mudèjar, antiga església amb capella barroca, antiga sala capitular amb la imatge de la Verge de la Salut, almàssera amb el fresc del pare Borràs (Sagrat sopar de l’escola de Joan de Joans), sitja, premsa, cavallerisses, antiga cuina dels frares, a més dels impressionants jardins romàntics i l’aqüeducte gòtic que l’envolta.

Durant el segle XVI, el Monestir va estar protegit per la família Borja, i va ser la duquessa de Gandia, Maria Enríquez de Luna, vídua del duc Joan de Borja i Cattanei i nora del papa Alexandre VI, qui va efectuar obres d’ampliació en el monestir, com el claustre superior d’estil gòtic o l’aljub medieval del Pati dels Tarongers. Més tarde, també Sant Francesc de Borja va freqüentar el monestir i la seua dona, Leonor de Castro, hi va passar els seus últims dies mentre es recuperava de les seues malalties.

Et recomanem...

Concerts d'Estiu 2019 en el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba

Monasterio de Sant Jeroni de Cotalba

Obri la ubicació
Adreça

Autovía Gandía - L’Olleria (CV-60) Salida 35, Alfauir
www.cotalba.es