Descobreix

Museus

Museu de la Baronia de Ribesalbes

Castellón Mediterráneo
Ribesalbes

Museu dinàmic i didàctic

Dinàmic perquè constantment rep les últimes novetats paleontològiques de tot el món, i això obliga a renovar periòdicament el contingut d’algunes de les seues vitrines. També, biòlegs i paleontòlegs espanyols i estrangers visiten el museu amb regularitat per tal d’estudiar els fòssils, cosa que fa de La Baronia un museu viu, en evolució i renovació constants. Els nombrosos cartells i gràfics que representen totes les eres geològiques i que ofereixen informació complementària sobre els fòssils, així com sobre el famós jaciment “La Raconada”.

Es troba a Ribesalbes i és un dels millors jaciments del miocè inferior lacustre de tot el món.  S’hi han descobert noves espècies d’insectes fòssils, que estan dipositades com a holotips al Museu de Ciències Naturals de Madrid. Interiors Museu de la Baronia.

Els fòssils d’aquest jaciment tenen una antiguitat d’entre 21,5 i 23 milions d’anys, i corresponen a una edat Rambliense. Són molt importants perquè, en comparar-los amb aquests fòssils, ens permeten estudiar l’evolució que han patit els insectes i plantes actuals. Això ens ajuda a saber com era el clima i el tipus d’hàbitat, que permetia el desenvolupament d’unes espècies de fauna i de flora determinades.

El museu municipal alberga una gran col·lecció de fulles, insectes i amfibis fòssils d’aquest jaciment, així com una extensa col·lecció de fòssils vertebrats i invertebrats de tot el món. Interiors Museu de la Baronia.

En ell estan molt ben representats tots els períodes geològics. El museu també conté una secció de reproduccions de cranis de dinosaures i altra secció de prehistòria molt interessants. Tot això sota la tutela dels directors del museu, Juan Antonio Garcia Vives i Manuel Saura Vilar.

Museo de la Baronía

Obri la ubicació
Telèfon
964 625 001
Adreça

Calle Escuelas, 20, 12210 Ribesalbes, Castellón