Descobreix

Palaus

Palau dels Borja (Seu Corts Valencianes)

Valencia
València

El Palau dels Borja, també conegut com Palau de Benicarló, està ubicat a la Plaça Sant Llorenç de la ciutat de València. És una mansió aristocràtica d’estil gòtic valencià i renaixentista. Actualment és la seu de les Corts Valencianes. Està catalogat com a Bé d’Interés Cultural des de 1931.

El palau es va construir al segle XV, sobre l’escola d’Art i Gramàtica, com a residència de la família Borja per part del primer duc de Gandia i fill d’Alexandre VI, Pere Lluís de Borja. S’hi poden apreciar els estils gòtics i renaixentistes.

El palau va ser propietat de diferents famílies importants al llarg de la seua història. Primer, va pertànyer a la família Borja des de 1485, els ducs de Gandia el van abandonar a meitat del segle XVIII i va quedar en estat de runes. Després va passar a mans de la Casa de Benavent i, finalment, a la Casa d’Osuna, fins a meitat de segle XIX, moment en què el palau es va vendre al comte de Benicarló.

La característica principal del palau és la façana àmplia limitada en un dels extrems per una torre que supera en poc l’alçada del cos principal. L’edifici va sofrir moltes reformes, encara que del gòtic es conserva la portalada amb arc de mig punt i la lògia o galeria de finestres amb arcs mixtilinis de l’últim pis. Per damunt d’aquesta sèrie de finestres corre un ràfec de fusta. A l’interior podem contemplar salons que van del gòtic fins al modernisme, passant pel neoclàssic.

Palacio de los Borgia (Sede Cortes Valencianas)

Obri la ubicació
Adreça

Plaça de Sant Llorenç, 4, València