Descobreix

Museus

Temps de Dinosaures de Morella

Castellón Mediterráneo
Morella

Descobriu l’univers fascinant dels dinosaures i la seua història en Morella

Morella és terra d’estrats que es van formar entre el Juràssic Superior i el Cretaci Inferior, entre 146 i 98 milions d’anys enrere. L’aigua cobria aquestes valls que han deixant restes abundants i valuoses de fauna marina i algues calcàries.

Morella és una de les pioneres pel que fa a la troballa de restes de dinosaures a la Península Ibèrica, que impliquen una gran riquesa paleontològica. A la regió s’han trobat jaciments molt importants amb restes, principalment d’ornitòpodes iguanodontids, encara que també s’han trobat anquilosàurids, titanosauriformes, espinosàurids, euornitòpodes, celurosaures, cocodrils, tortugues, plesiosaures i taurons, entre altres vertebrats.

En el Cretaci, al terme de Morella, l’evolució origina la formació d’argiles, una característica que ha permés la presència de nombroses restes de dinosaures. Des de fa dècades, els paleontòlegs han anat explorant i descobrint aquests tresors, ossos de dinosaures, dels quals destaca l’espècie més trobada i estudiada, l’Iguanodon. En aquest museu podem gaudir d’una reproducció a escala real d’aquest imponent animal que va habitar en aquestes terres. 

El Museu Temps de Dinosaures és un viatge al centre de la terra, on grans i menuts podran recorren el món apassionant de la geologia i la paleontologia a través de la col·lecció de fòssils que daten del període Cretaci. A més, hi podem veure una àmplia exposició paleontològica.

L’exposició permanent es troba a la Capella de la Comunió de l’Església de Sant Miquel. Tota la informació oferida al visitant és accessible a través de panells informatius, maquetes i restes fòssils que són testimoni de la riquesa paleontològica de la comarca i que constitueixen el fons d’aquest centre. Ací podreu veure des de teròpodes carnívors fins a herbívors, ornitòpodes i cuirassats enormes, a més de mol·luscs, braquiòpodes, algues, calcàries, coralls i xicotets vertebrats, sobretot peixos.

HORARI DE VISITA:
De Dimarts a Diumenge
11h-14h y de 16h-19h(Estiu)
11h-14h y de 16h-18h (Hivern)

Temps de Dinosaures

Obri la ubicació
Telèfon
964 17 30 32
Adreça

Costa del Trinquet, 4, 12300 Morella, Castellón
www.morellaturistica.com/ver/1323/Museo-de-Dinosaurios.html