Descobreix

Museus

Museu d'Art Contemporani “Florencio de la Fuente”

Requena

El Museu d'Art Contemporani "Florencio de la Fuente", situat en la Cuesta del Ángel, al Barri de la Vila de Requena, és un espai singular, no només per les dimensions, sinó perquè constitueix un element destacat dins dels senyals d'identitat del barri. Les balconades o solanes i la ubicació del museu li han conferit un caràcter diferenciador i l’han convertit en una de les imatges més conegudes i emblemàtiques de tot el conjunt històric-artístic.

El muntatge del museu d’art contemporani a Requena ha suposat la culminació d'un camí i d'una vocació de la ciutat, alhora que l'inici d'una nova etapa en la qual esta infraestructura dona una nova dimensió a les activitats i programes d'art contemporani a Requena i projecta, al mateix temps, la imatge de la ciutat.

La capacitat aproximada d'exposició d'obres en l'edifici és de 80 peces al llarg de més de 160 metres lineals de paret útil i 450 m² de superfície d'exposició. Els espais expositius estan especialment dissenyats per a acollir les obres d'art i per a adequar-se, en les millors condicions possibles, als diferents suports i materials, amb control de temperatura, humitat i intensitat lumínica.

interior del Museo Florencio de la Fuente en Requena

Florencio de la Fuente era propietari d'una àmplia col·lecció d'art contemporani formada per pintures, gravats, escultures, dibuixos i objectes artístics tant d'àmbit nacional com internacional. I, encara que, en principi, l'adquisició d'esta col·lecció va tindre com a motiu el gaudi personal, la seua major il·lusió era que poguera servir per al coneixement i entreteniment de la població en general, especialment per al públic infantil, per a fomentar així la valoració de l'art contemporani en les noves generacions.

La col·lecció del Museu d'Art Contemporani "Florencio de la Fuente" destaca per la diversitat temàtica, estilística, de tècniques i procediments. El museu s’ha concebut com un espai modern on se succeeixen exposicions temporals d'obres dels seus propis fons, de col·leccions d'altres museus, de la col·lecció particular de Florencio i, fins i tot, del mateix Ajuntament. En totes elles trobem artistes representatius del panorama cultural nacional i internacional.

Museo de Arte Contemporáneo “Florencio de la Fuente”

Obri la ubicació