Descobreix

Museus

MUPAL: Museu Paleontològic d’Alpont

Valencia
Alpuente

Vos agradaria visitar el Museu Paleontològic d’Alpont per a poder viatjar en el temps i traslladar-vos 145 milions d’anys enrere?

Alpont és conegut en el món de la paleontologia pels nombrosos jaciments importants de dinosaures trobats a la zona. El Museu Paleontològic s’ha plantejat com un espai actiu amb capacitat per a informar i, al mateix temps, emocionar tots els visitants. De manera amena, clara i senzilla s’introdueixen alguns conceptes bàsics per a poder entendre millor les troballes i el treball dels paleontòlegs. S’hi poden contemplar els ossos dels dinosaures que s’han recuperat en les excavacions paleontològiques. El museu pretén donar a conèixer el món de la paleontologia a Alpont i la Comarca de la Serrania.

Com era aquest lloc fa 140 milions d’anys, quan els dinosaures poblaven aquestes terres?
Com es van fossilitzar els ossos d’aquells dinosaures?
Quins altres fòssils trobem a la zona?
Quins rastres de la seua activitat ens van deixar?
Com era la vegetació que els envoltava?

Tot això i molt més podreu descobrir al Museu Paleontològic d’Alpont.

El museu està ubicat a l’antiga Ermita de Santa Bàrbara, al nucli urbà d’Alpont, rehabilitada per l’Ajuntament d’Alpont, junt amb l’Excel·lentíssima Diputació Provincial de València, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació i l’IVADER (Institut Valencià de Desenvolupament Rural). La visita es fa amb guia.

Museo Paleontológico (MUPAL)

Obri la ubicació
Telèfon
962 101 228 / 962 101 001
Adreça

Av. San Blas-17  46178 Alpuente (Valencia)
www.museopaleontologicoalpuente.net/