Blog

Visitas teatralizadas Ruta del Grial en Sagunto

Visites teatralitzades, Ruta del Grial a Sagunt

El Grial és la relíquia més important coneguda, ha sigut protagonista de les Croades, del secret dels Templers i ha inspirat llegendes com la del Rei Artur o Parsifal. El cinema, la literatura, la música o la pintura han recollit la llegenda d’aquesta copa que va iniciar el seu viatge a Jerusalem, va ser venerada a la Roma del s. III, fins que, assetjada per la persecució dels cristians, va ser traslladada per ordre de Sant Llorenç a la península ibèrica, a terres aragoneses, fins a culminar el seu recorregut en la Catedral de València, de la mà d’Alfons V, el Magnànim l’any 1432. Aquest llarg viatge, ple d’avatars, lluites, traïcions i intrigues ha forjat el mite del Grial: un dels més importants llegats espirituals d’Europa.

Sagunt forma part d’aquesta ruta que prové d’Aragó i ens porta a la ciutat de València, on es conserva el calze que es considera que és el Sant Calze de l’Últim Sopar. L’empresa local Celia Peris Visitas Guiadas i l’actor local Toni Llorens t’ofereixen descobrir un dels llegats més importants de la història i de la cristiandat, a través d’un producte turístic singular i experiencial.

Descobreix la Ruta del Grial a Sagunt assistint a una visita teatralitzada amb reis, pelegrins i clergues que ens mostra el Sagunt més desconegut, on experimentaràs el misteri entorn al famós Sant Grial mentre recorres els sinuosos carrers de Sagunt.